CU CE VĂ PUTEȚI OCUPA ÎMPREUNĂ CU COPILUL DUMNEAVOASTRĂ?

Nu vă dați seama cu ce să vă mai ocupați cu copilul dumneavoastră? Credeți că ați făcut și încercat deja totul? Poate că în această listă veți găsi o idee nouă, potrivită pentru a petrece timpul liber într-un mod plăcut.

Construiți o casă. În calitate de material de construcție puteți folosi carton obișnuit. Aceasta poate fi o casă mare pentru copilul dumneavoastrî sau o casă pentru păpuși. Ferestre, uși, draperii, mobilier ... Gîndiți-vă la toate lucrurile mici. Veți vedea, această casă va deveni jucăria preferată a copilului dumneavoastră.

Faceți și lansați un zmeu. Și dumneavoastră vă va fi vesel, și copilul va fi în al noulea cer de bucurie!

Marea într-o sticlă. Într-o sticlă transparentă obișnuită turnați apă, adăugați un pic de colorant alimentar de culoare albastră sau colorant pentru ouă. Puneți înăuntru scoici, pietre, paiete ... Dintr-o pungă de plastic subțire poate fi făcută o meduză. O bucată mică din centrul pachetului înfășurați-o cu un fir de ață ca să obțineți corpul meduzei, iar porțiunea rămasă tăiați-o fîșii cu foarfeca. Adăugați în sticla umplută cu apă niște ulei vegetal, puneți meduza în apă, închideți capacul sticlei și agitați. Lumea maritimă învie pe loc.

Bijuterii din paste. Tot ce este necesar pentru aceste bijuterii sunt paste de diferite forme, vopsea și ață. Aceasta dezvoltă extraordinar de bine abilitățile motorii fine.

Grădină cu flori. O puteți construi chiar în curtea casei. Cumpărați răsaduri, plantați flori, folosiți orice mijloace disponibile pentru a decora ... Și dumneavoastră veți avea o ocupație, și în curte va fi frumos.

Bowling confecționat cu mijloace proprii. În loc de bilă - orice minge pe care o găsiți acasă. În loc de popice – sticle umplute cu apă de diferite culori. Și, hai să jucăm bowling cu întreaga familie!

Jocuri retro. Șotronul, de-a hoții și vardiștii, secretele, Orașe și Nume, bingo și domino ... Amintiți-vă de copilăria dumneavoastră și arătați-i copilului jocurile aproape uitate.

Pictați hainele vechi. Înainte de a arunca haine vechi, vă puteți distra foarte bine utilizîndu-le. De exemplu, să le pictați. Dezlănțuiți-vă imaginația dumneavoastră și lăsați copilul să intre în dialog cu imaginația sa.

Faceți o plimbare în jurul orașului. Și aceasta nu este deloc o idee banală! Mergeți la un muzeu, spectacol pentru copii, la cinematograf ca să vizionați un desen animat, la carusel, la acvaparc,la piscină sau lac ... Urmăriți flora și fauna: cum un mugure se transformă într-o frunză, cum se desfac florile, cum fierbe viața într-un mușuroi de furnici, cum păsările își hrănesc și își cresc puii... Aceasta va fi un timp de răgaz util pentru copilaș.

Jocuri educative. În magazine sunt cu duiumul. Pentru toate gusturile, pentru toate vîrstele. Nu că pe copii – pe adulți nu îi poți rupe de la ele. Util și distractiv!

Categorie: Mamelor

Share:

Like: