DEVENIM MAI DEȘTEPȚI! SAU CEA MAI SIMPLĂ METODĂ DE A ÎMBUNĂTĂȚI ACTIVITATEA CREIERULUI.

Ca să fim învinuiți pentru lipsă de probe, vă vom povesti despre un experiment interesant. Voluntarii au fost împărțiți în două grupuri. Participanților din primul grup li s-au oferit 3 pahare de apă potabilă (775 ml), și apoi i-au rugat să efectueze niște teste care vizau funcțiile cognitive ale creierului. Voluntarii din al doilea grup au efectuat aceleași sarcini, fără de a bea apă potabilă în prealabil. Cum credeți ale cui rezultate au fost mai bune? Ale celor, care, înainte de a efectua sarcinile, au băut apă!
Cel mai important și mai complex ca structură și activitate funcțională organ al corpului uman este creierul. Și el la 90% constă din apă! Creierul este extrem de sensibil la pierderea apei. Oamenii de știință consideră că creierul nu este capabil să reziste la pierderea chiar a 1% de lichid.
Experimentele au confirmat ipoteza cu privire la aceea că insuficiența lichidului în organism afectează dimensiunea creierului și calitatea funcțiilor pe care le îndeplinește. Oamenii de știință susțin că transpirația intensă timp de 90 de minute poate schimba structura corpului, așa cum ar fi făcut-o un an de îmbătrînire. Acest lucru se datorează faptului că materia cenușie deshidratată a creierului este supusă unui efort intensiv în timpul prelucrării informației. Insuficiența apei poate afecta în mod semnificativ performanțele școlare ale copilului și productivitatea muncii adultului.
Apa sporește capacitatea creierului de a procesa informația. Experimentele realizate au demonstrat că deshidratarea reduce productivitatea și eficiența creierului, iar studiile efectuate la copii, au dezvăluit că consumul de apă poate îmbunătăți memoria. Oamenii de știință de la Universitatea din East London (University of East London) au demonstrat că apa este cel mai bun energizant pentru om. Experimentele au arătat că elevii care au băut un pahar de apă înainte de examen, au făcut față sarcinilor cu 10% mai bine decît colegii lor.
Pentru copiii, creierul cărora se dezvoltă în mod activ, apa în cantități necesare este de o importanță vitală. De aceea, înainte de a trimite copilul la școală și grădiniță, nu uitați să-i oferiți un pahar de apă. Și obligatoriu puneți-i o sticluță de apă potabilă în ghiozdan.
De asemenea, cercetătorii au descoperit că lipsa de apă înrăutățește semnificativ viteza de reacție a omului: cînd voluntarilor nu li se permitea să consume apă, ei reacționau în medie cu 14% mai lent.
Astfel, ajungem la concluzia că fără consum suficient de apă potabilă creierul nostru nu poate funcționa în mod normal. Iar aceasta înseamnă că nu ne putem mișca, gîndi, lua decizii și face față dificultăților pe deplin.

Categorie: Mamelor

Share:

Like: