VITAMINE PENTRU ARTICULAȚII, CARTILAJE ȘI OASE.

Prevenirea este întotdeauna mai bună decît tratarea. Să vedem ce produse alimentare vor contribui la menținerea sănătății articulațiilor, cartilajelor și oaselor.

1.Vitamina A este un element de construcție pentru dezvoltarea celulelor cartilajelor articulației. Se conține în gălbenușurile de ou, ficat de vită, morcov, ardei, dovleac, broccoli, ceapă verde, caise, piersici, pepene galben.
2.Vitamina C. Principala acțiune - sinteza de colagen, care contribuie la construirea cartilajului. Fortifică organismul în general, contracarează virusurile care pot provoca patologia articulațiilor. Se găsește în cantități mari în citrice, conopidă, varză de Bruxelles, broccoli.
3.Vitamina E luptă activ cu radicalii liberi, nocivi pentru celulele membranei sinoviale. Este una dintre principalele componente ale suplimentelor alimentare care ajută în cazul artritei articulațiilor și a bolilor coloanei vertebrale. Se conține în legumele cu frunze verzi, nuci, arahide, migdale, măceș, catină ...
4.Vitaminele B6 și B5, reducînd senzațiile de durere, restabilesc suprafața articulațiilor. B5 se găsește în ficat, ciuperci, mazăre verde, nuci, conopidă, broccoli, porumb. Veți primi vitamina B6 din pește, legume cu frunze verzi, varză albă și conopidă, roșii, cartofi, banane, căpșuni, piersici, lămîi ...
5.Cupru. Acest metal a fost întotdeauna asociat cu proprietăți anti-inflamatorii și antibacteriene. Cercetările au dovedit capacitatea cuprului de a forma colagen, întări țesutul conjunctiv, capacitate care este cu succes utilizată în tratamentul artritei reumatoide. Este mult cupru în alune, castraveți proaspeți, avocado, măceș, germeni de grîu, fructe de mare, plante leguminoase, sparanghel, produse lactate ...
6.Seleniul contribuie la vindecarea rapidă a suprafețelor deteriorate ale articulațiilor, ameliorează durerea acută la nivelul coloanei vertebrale, articulațiilor și ligamentelor. Seleniul se conține în ficat, membranele cerealelor netratate, sare de mare, făină integrală, orez, grîu, porumb, ...
7.Glucozamina reface țesutul cartilaginos. Se găsește în carnea de pui, carnea de vită, cașcaval tare ...
8.Condroitina este implicată în crearea țesutului cartilaginos. Multă condroitină se găsește în somon.

Categorie: Mamelor

Share:

Like: